Directeur

Stichting Islamitisch Primair Onderwijs zoekt voor basisschool Okba Ibnoe Nafi in Breda een

Directeur 0,8-1,0 FTE

 

Op ibs Okba Ibnoe Nafi in Breda krijgen zo’n 350 leerlingen Nederlands-islamitisch basisonderwijs. De school bestaat ruim 25 jaar met een stabiel team van ongeveer 30 leerkrachten en ondersteuners. De leerlingen zijn qua achtergrond en leerbehoeftes zeer divers en komen uit Breda en omstreken. De ouders zijn betrokken bij de school en een deel van hen wil meer bijdragen op en om de school.

Het team, de ouders en de stichting islamitisch primair onderwijs (SIPO) zoeken naar een directeur die over een langere periode kan en wil gaan bouwen. Iemand die zich verbindt aan de Nederlands-islamitische identiteit en die vanuit wat nodig is voor kinderen in ontwikkeling met het team gaat werken aan kwaliteit, samenhang, werkomstandigheden, verbinding met ouders en omgeving van de school. Iemand die daarbij sensitief is voor gevoelige onderwerpen en de momenten om daar het gesprek over te voeren.

Ben jij iemand die uit kan gaan van de ontwikkeling van jonge kinderen en wat daarbij komt kijken? Die duidelijkheid kan geven over de Nederlands-islamitische identiteit van de school en dat praktisch vorm kan geven? Kun jij dit met leerkrachten vertalen naar didactische en pedagogische leerlijnen? En kun je dit verbinden met de stimulerende en hinderende eisen vanuit de overheid? Kun jij je verplaatsen in wat voor ouders, omwonenden, bestuurders, inspectie en diverse externe partijen belangrijk is en daarnaar handelen? Heb jij aandacht voor ontwikkelingen in de samenleving en kun je die vertalen naar programma’s op school met het team en de ouders? En ben jij iemand die daarbij passend aandacht geeft aan de organisatorische kwesties die dit van een basisschool directeur vraagt?

Dan zijn we bij de ibs Okba Ibnoe Nafi op zoek naar jou als directeur met overzicht en visie!

Vanuit bovenstaande levenshouding en aandachtspunten:

  • ben je gericht op de groei en ontwikkeling van leerlingen. Zowel voor diegenen die er makkelijk doorheen fietsen, die uitdaging nodig hebben, die extra aandacht vragen en wat dit van het team en ouders vraagt;
  • ben je in staat duidelijkheid te geven over alle meer en minder gevoelige onderwerpen die teamleden en ouders en omwonenden aangaan, inclusief de manier waarop hierover met wie gecommuniceerd wordt;
  • ben je nooit uitgeleerd en draai je regelmatig mee om de teamleden, de kinderen en de omstandigheden op school te leren kennen en daar aansluiting bij te houden;
  • breng je ordening en duidelijkheid aan waar dat toegevoegde waarde heeft voor kinderen, ouders en team;
  • help je het team met competentieontwikkelingsvragen in het licht van de kwaliteit van het onderwijs;
  • zorg je voor een schoolomgeving waarin kinderen goed kunnen leren en het team goed kan werken.

Ervaring in het onderwijs is een pré maar je doet het als directeur natuurlijk niet alleen. Tijdens een inwerkperiode nemen de kinderen, de ouders, het team en de huidige directeur je mee zodat je thuisraakt op school. Je maakt zo de behoeftes en situaties mee die om ondersteuning en begeleiding van een directeur vragen.

Wat vind je bij ons?

  • Een omgeving om de komende vijf tot tien jaar te bouwen aan kwalitatief hoogwaardig Nederlands-islamitisch onderwijs met een team en ouders die daar graag aan willen bijdragen.
  • Ondersteuning vanuit SIPO omtrent beleid en bovenschoolse activiteiten.
  • Mogelijkheden voor eigen competentieontwikkeling en doorontwikkeling in verband met de groei van het Nederlands-islamitisch basisonderwijs in de regio.
  • De kans om een vernieuwd Nederlands-islamitisch basisonderwijscurriculum vorm te geven.

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan komen wij graag met je in contact! De selectieprocedure wordt begeleid door bureau Bascole. Heb je vragen of interesse bel dan vrijblijvend met Mohamed Talbi (directeur/bestuurder SIPO) op 076/5228019. Reageren is mogelijk t/m 7 mei 2023 via s.ozkan@sipobreda.nl. Kijk voor meer informatie over de vacature op www.siposcholen.nl/vacatures

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Download hier de pdf van deze vacature