Identiteitsplan

Slide thumbnailHet team ondersteunt
de islamitische
levenshouding actief en
geeft vorm aan het
onderwijs op
Ibs Okba Ibnoe Nafi
met de waarden en
normen
vanuit de islam
Slide thumbnail

ibs Okba Ibnoe Nafi is een Islamitische school

Ibs Okba Ibnoe Nafi is een Nederlandse basisschool. Een school die zich bewust is van haar maatschappelijke opdracht. Een school die de wettelijke kerndoelen als fundamentele doelen gebruikt. Het bestuur heeft gekozen voor hoge kwaliteit van het onderwijs, maar ook voor een herkenbare islamitische identiteit. Het zijn onscheidbare elementen die elkaar aanvullen. Belangrijk daarbij zijn de mensen die op onze school werken: het team.

Het team ondersteunt de islamitische levenshouding actief en geeft vorm aan het onderwijs op IBS Okba Ibnoe Nafi met de waarden en normen vanuit de islam. Wij willen een bijdrage leveren om onze kinderen met een islamitische identiteit een goede bodem mee te geven om met beide benen stevig in de Nederlandse maatschappij te staan.

Sociaal-emotionele ontwikkeling en evenwichtig gedrag (akhlaaq) vinden wij minstens even belangrijk als cognitieve ontwikkeling (kennis en vaardigheden). De boodschap van de Koran en het voorbeeld van de Profeet Mohammed (vzmh) vormen daarbij het uitgangspunt.

Kwaliteit en Identiteit gaan hand in hand. Wij zijn ervan overtuigd dat onze islamitische identiteit ons verplicht het best mogelijke onderwijs aan onze leerlingen te bieden. Door ons onderwijs regelmatig te evalueren en te verbeteren, proberen wij hierin perfectie (ihsaan) na te streven. Wij geloven dat ieder kind talent in zich heeft en dat het onze taak is het kind de mogelijkheid te geven dat optimaal te ontwikkelen.

Onze ‘identiteit’ strekt zich ook uit naar andere onderwijsgebieden. We willen in de praktijk van alledag laten merken dat we de naam ‘islamitische basisschool’ niet zómaar dragen. Ons islamitische geloof beïnvloedt ons in onze houding jegens elkaar en anderen. We hebben aandacht voor medemensen in moeilijke omstandigheden en we voelen ons verantwoordelijk voor de omgeving waarin wij wonen.

Navigeer snel naar:

Schoolgids

Click hier voor meer informatie over onze school

Kennismaken

Click hier om kennis te maken met onze school

Aanmelden

Click hier voor meer informatie over het aanmelden

Nieuws

Click hier voor het laatste nieuws over onze school

Contact

Click hier voor onze contactpagina