Kledingvoorschriften

Toelichting kledingvoorschriften vanuit het identiteitsbeleid:

De leeftijd vanaf wanneer hiermee begonnen wordt, kan per school verschillen, maar omnkinderen te laten wennen aan deze kleding en het gewoon te maken en om de islamitische identiteit van de school te benadrukken, gaan we er van uit dat dit wel een vaste regel op school moet zijn.

Het is aan de scholen om hierin een keuze te maken, maar aan te raden is het om er voor te kiezen dit samen te laten vallen met de leeftijd waarop de kinderen geacht worden aan het gezamenlijk gebed op school deel te nemen. Voor onze school is dat vanaf groep 4.

Het dragen van een hijaab door meisjes wordt altijd gestimuleerd en zeker niet tegengewerkt, ook niet in de lagere groepen. De kledingvoorschriften waar de ouders en vaak de kinderen zelf ook veel waarde aan hechten, maken deel uit van de identiteit van het lichaam van het kind. Ook tijdens de gymles mogen meisjes een hijaab dragen wanneer dit geen gevaar oplevert, maar bij gescheiden gymmen is dit natuurlijk niet van belang.

Indien zich problemen voordoen met meisjes en hun hoofddoek (hetzij dat een meisje uit de onderbouw haar hoofddoek niet af wil doen in een gevaarlijke situatie, hetzij een ouder meisje dat hem niet wil dragen) dan worden, in overleg met de godsdienstleerkracht, de ouders op school uitgenodigd voor een gesprek om het probleem op te lossen.

Vanaf het moment dat de meisjes een hijaab dragen, dienen zij dit dan ook correct te doen.

Navigeer snel naar:

Schoolgids

Click hier voor meer informatie over onze school

Kennismaken

Click hier om kennis te maken met onze school

Aanmelden

Click hier voor meer informatie over het aanmelden

Nieuws

Click hier voor het laatste nieuws over onze school

Contact

Click hier voor onze contactpagina